Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Help E-Waste verminderen

  word vrijwilliger

  Ondersteund door:

  Help E-Waste verminderen

  word vrijwilliger

  Ondersteund door:
   Add a header to begin generating the table of contents
   Scroll to Top
   Word onderdeel van een team dat zich inzet om E-waste terug te toveren in producten met waarde!
   Details
   • Voor alle rollen geldt dat er wordt verwacht dat jij je één dag per week inzet. Extra inzet moedigen wij natuurlijk aan, maar het is niet vereist.
   • Bij voorkeur ben je op vrijdag op locatie. Het kantoor is verder op alle dagen beschikbaar. Mocht een andere dag beter voor jou werken, geef dat dan vooral aan!
   • Werken op locatie heeft de voorkeur zolang Covid-19 maatregelen dit toestaan. Er zijn digitale tools ingericht om werken op afstand mogelijk te maken.
   • Er zitten geen harde grenzen tussen de rollen, er wordt aangemoedigd om taken samen op te pakken waar gewenst.
   • Er zijn totaal 3 plekken beschikbaar die wij kunnen ondersteunen!
   Interesse om the helpen, maar geen match met het profiel? Laat het ons weten! [email protected]
   Rollen
   Acquisitie

   Jij zet je in om de middelen van de stichting te vergroten! Partners, fondsen, gebruikers en alles wat de stichting nodig heeft om te groeien haal jij binnen.

   Promotie

   Jij maakt kleine dingen groot! Versterk het bewustzijn over het E-Waste probleem, laat zien hoe wij het oplossen. Bereik iedereen die een steentje kan bijdragen aan het tackelen van het probleem.

   Product Ontwerpen

   Jij gaat op zoek naar nieuwe toepassingen! Zet productontwerpen, rapid prototyping, grafisch vormgeven en alles wat jij kan toepassen in om nieuwe oplossingen te creëren.

   Locatie

   Op loopafstand van het station vind je MAAK Haarlem. Een inspirerend centrum voor de circulaire en innovatieve maakindustrie.

   Hier heeft de stichting een kantoortje beschikbaar. Daarnaast bieden de bedrijven op het terrein interessante mogelijkheden voor interactie.

   Bij de bedrijven op het terrein zijn verschillende faciliteiten te vinden zoals werkplaatsen, 3D printers, lasersnijders, etc. 

   Ook heeft het pand een vergaderruimte die mag worden gebruikt zolang deze niet is gereserveerd.

   Voor meer informatie: MAAK Haarlem

   Team & Begeleiding

   Rens heeft het platform Revice.org gecreëerd. Als voorzitter werkt hij wekelijks een dag voor de stichting. Daarbuiten werkt hij vier dagen voor Roboat en zet hij zich in voor het adviesorgaan van Project MARCH.

   Stichtingsbestuur

   Joost is de penningmeester van de stichting. In het verleden heeft hij een jaar lang nauw samengewerkt met Rens als project manager bij Project MARCH. Momenteel is hij master student aan de TU Delft.

   Stichtingsbestuur

   Jeroen is de secretaris van de stichting. Hij heeft onder andere ervaring opgedaan bij De Kleine Consultant, Yes!Delft Students en Studiebegeleiding Leiden. Jeroen heeft recent een master aan de TU Delft afgerond.

   Stichtingsbestuur

   Ewout is innovation manager bij T-Mobile’s Futurelab. Als Corporate Jammer staat hij klaar om waar mogelijk de power van de T-Mobile achterban in te zetten.

   Begeleiding

   Matthijs is partner bij MAAK Haarlem. Hij kan ondersteunen bij het opzetten van contacten binnen het terrein.

   Begeleiding

   De Stichting

   De stichting Revive Devices is klaar voor de volgende fase!
   Na het lanceren van het platform Revice.org, is het tijd om ook de fysieke aanwezigheid te vergroten.

   De stichting is in het leven geroepen om bij te dragen aan het oplossen van een enorm probleem: elektronisch afval. We creëren met z’n allen wereldwijd nu zo’n 125 miljoen kilo per dag! Daar moet iets aan veranderen, omdat het een gigantische impact heeft op het milieu en omdat er producten worden weggegooid die op verschillende manieren nog van waarde zijn.

   De stichting zet zich in om mensen te laten zien hoe zij nieuwe waarde kunnen halen uit hun oude elektronica. Zo is het platform Revice.org gebouwd om oplossingen te verzamelen en aan te bieden die mobieltjes op verschillende manieren een nieuw leven geven. Mocht je meer willen weten over het platform of het E-waste probleem bezoek dan vooral deze pagina.

   De stichting richt zich nu op twee doelen:

   Doel 1:
   Lokaal Opstarten

   Waar het online platform Revice.org in potentie grenzeloos oplossingen voor E-Waste kan brengen. Nemen we met de stichting nu eerst een stap naar het lokaal maken van oplossingen. 

   De waarde van dit doel zit hem in het tastbaar maken van oplossingen. De verwachting is dat de locatie op MAAK Haarlem kansen biedt om lokale circulaire middelen in te zetten. Dus denk bijvoorbeeld aan het 3D printen van accessoires die oude telefoons een nieuwe functie kunnen geven. Maar ook het uitnodigen van groepen voor praktische workshops.

   Uiteindelijk is de hoop dat een sterke lokale aanwezigheid nieuwe kansen biedt om te groeien, zowel digitaal als fysiek.

   Doel 2:
   Doorgroeien Revice.org

   Voor het doorgroeien van Revice.org is de wens om de groep te vergroten die actief gebruikt maakt van het platform.

   Het platform staat nog in de kinderschoenen en kan zowel in de basis worden verbeterd als met de toevoeging van nieuwe functies.

   Een belangrijke stap zal zijn om de content op het platform uit te breiden en toegankelijker te maken. Het doel is om in te spelen op creatievelingen die uit enthousiasme nieuwe oplossingen op het platform willen plaatsen. Vervolgens moeten de oplossingen worden gebracht naar de mensen die ze kunnen toepassen.

   Nu ligt de focus van het platform nog op mobiele telefoons. Maar een logische stap is om het naar meer soorten elektronica uit te breiden.

   Interesse?
   Mail een beknopte CV, een korte motivatie en jouw gewenste rol naar:
   Hier kun je ook terecht voor al je vragen!